November 19.

2009.11.24. 13:40 :: Áfonyka

Délelőtt magunkban vagyunk tehát, Liával és Szlávennel próbálunk. Jó, ők. Elsődleges cél: a szöveg rögzítése. Háromszor mondták össze, egyre kevesebbet kell segítenem. Pedig Lia azt mondta a harmadik előtt, hogy az lesz a legrosszabb. De nem.
Lia fejben és félig-meddig ténylegesen is lejárja.
Nagyon hasznos volt, kellett ez. Hogy tudjanak a szövegre koncentrálni, pontosítani.
Magamnak a példányba jelölöm a sarkalatos pontokat, ahol újra és újra megakadnak - nemcsak most, úgy általában. 
 
Este 20-ra volt megbeszélve a folytatás. Lia és Balikó Tamás kezd, aztán amikor Szláven végzett (Emigránsokat játszik a Szerb Színházban), csatlakozik és ki tudja meddig ott vagyunk.
 
20-kor Balikó a kávézóban, a miskolci rendezésének jelmezeit beszéli át Laczó Henivel. nem sokkal később megérkezett Lia is. Balikó elejtett egy fél mondatot - miután mindent átbeszéltek, hogy a mi jelmezeinket is összeszedhetné. Ő már nyitotta is a füzetét, írta, kinek milyen ruha kéne, milyen méretben, stb. Azt mondta, a jelmeztárából összeszedi ami kell. Nagyon kedves és nagyon sokat segít nekünk ezzel.
 
Lia és Balikó összemondták a második felvonást - Liának itt már nincs olyan rengeteg szövege, úgy ő példány nélkül, Balikó olvasta -, rövid szünet, mely alatt fölköltöztünk a próbateremből a színházba (előtte Berecz-est volt). itt újabb összemondás-lejárás, ezúttal már Balikó is példány nélkül. Elég jól tudja már a szöveget. :-)
Itt-ott változtatások, "azt igazabbnak érzem" típusú mondatok. Igazuk van. Sokkal jobban üt így.
Majdnem fél 11, mire befut Szláven - még egy órás interjút is kellett adnia -, újból nekifutunk.
 
"Áfonya, felejtsd el, hogy súgó! Nem súgó, ordító." - Normál hangerő kevés. Oké. A vége különösen szép ebből a szempontból: a szereplők/szerepek/ kiabálnak, én meg igyekszem túlkiabálni őket, hogy hallják, mi lesz a következő mondatuk.
 
Fél 12 előtt végeztünk - a szövegi résszel -, majd egy jó 20-30 perces beszélgetés-elemzés.
Ekkor van módom képeket is készíteni. Igyekszem sokat, minél többet.

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra színház komédia élmények pokorny lia aranytíz guppi arany10 balikó tamás vidákovics szláven baliko pokorny vidákovics

A bejegyzés trackback címe:

https://guppi.blog.hu/api/trackback/id/tr351548808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása