November 25.

2009.11.27. 14:56 :: Áfonyka

Kezd a színpadnak színpad formája lenni :-) Értem ezalatt, hogy a díszlet beépítés alatt áll, a bútorok a helyükön (egy kivétellel, ami ha igaz, holnap érkezik), és a végleges kellékek közül is majdnem minden megvan.

A díszletkeretek ötletével eleinte nem tudtam mit kezdeni, nem értettem, de most, hogy itt vannak, a helyükön, határozottan pozitív a véleményem.
A Tolnay Színpadnak kezd "színházszaga" lenni. Szeretem... :-)
Ha igaz, megoldódott az egyik jelentős problémánk.
Úgyhogy most már csak arra kérek mindenkit, jöjjön el, és nézze meg az előadást!
Elfogultságomat félretéve is azt kell mondanom, nagyon jó lesz. Sok kacagással és a végén elgondolkodással.

Délutáni próba Liával és Szlávennel, első felvonás.
Díszlet(helyre)igazítás. A szobában sok-sok zug. És az egész mozaikszerű, mint szilánkjaira szabdalt kép. Az eddig használt tér beszűkült. Jó kis élhetetlen lakás alakult ki. Guppis.
Technikailag szenvedtünk a darab egyik momentumával-szerzői instukciójával, igazából nem sikerült jól megoldani.  Úgyhogy most Szikora János úgy döntött kihúzzuk ezt a részt. (Még egy sarkalatos pont van, a végén.)

Éjszakai próba, mindhárman vannak, a második felvonást vesszük.
További pontosítások. Szikora nagyon sokat instruálja őket. Balikó karaktere egyértelmű - már amennyire az lehet persze -, a többiek keresik még a hangjukat, az útjukat. Szikora vezeti, terelgeti őket. Szép dolog az útkeresés...
Fél 1 után nem sokkal végeztünk, kellően fáradt mindenki. Holnap délelőtt folyt.köv.

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra színház élmények szikora jános pokorny lia aranytíz guppi arany10 balikó tamás vidákovics szláven

A bejegyzés trackback címe:

https://guppi.blog.hu/api/trackback/id/tr591556503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása